Acasa - Conu Tache
Slide Image Mobile Banner

Conu’ Tache – Tradiție din Cămară

Din taina muștarului domnesc, o poveste de neuitat

Mai toate mărcile care formează neamul muştăresc au de luptat, în România, cu o seamă de idei preconcepute. E o anomalie, firește, pentru că, în alte părți, ginta muştărească îți poate prezenta oricând un curriculum vitae impozant, scrisori de acreditare convingătoare, alături de recomandări călduroase, venite din partea exigenței unor bucătării cum sunt cea franceză, cea germană sau cea italiană. În alte țări, cu vechi și luminoase tradiții culinare, de secole întregi boabele acestui condiment par niște nestemate în coroana meniurilor celor mai rafinate pe când la noi, muștarul e considerat un simplu subaltern al micilor, al cârnaților și al hamburgerilor lăbărțați pe grătar.

Ce nedreptate! Menirea muștarului nu-i deloc simplă, ea constând în a presăra jar pe limbă, pentru a întreține simțul gustativ și a-l tăvăli apoi prin câteva stări extreme. Fără el, orice picnic e un eveniment ratat, pentru că, la urma urmei, ce-ar fi viața fără un strop de condiment?

Rețeta muștarului Conu’ Tache începe într-o epocă în care mesele îmbelșugate nu erau doar prilej de hrănire, ci de sărbătoare. Pare că Tache, un negustor cunoscut și iscusit al vremii, a meșteșugit prima rețetă pe malurile însorite ale Bahluiului, inspirat de dorința de a păstra vii gusturile pe care strămoșii noștri le prețuiau nespus.

Muștarul lui nu era un simplu adaos la bucate, ci un condiment ce îmbrăca cu noblețe orice fel de mâncare, amintind de ospățurile domnești. Rețeta, păstrată cu grijă și transmisă ca o moștenire de preț, combină boabele de muștar cele mai alese, măcinate cu iscusință, cu miere din stupii de pe colinele Moldovei și orientale condimențuri.

Astăzi, muștarul Conu’ Tache rămâne o punte către timpurile de demult, un gust ce vorbește de vremurile când orice masă era un adevărat ritual al bucuriei și al poveștilor neuitate.

Continuare la pag. 2

Cum producem...

Boabele de muștar sunt culese cu grijă și rânduială, după datina străbună. Măcinate domol la roțile de cremene, își păstrează tăria și rostul.
Iar când se-ntrepătrund cu dulceața mierii și zvâcul ardeiului iute, dau naștere unei arome de neuitat.

De peste două decenii, producem cu grijă și pricepere bucate de casă: muștar iute, ketchup ca-n piața mare, bulion de roșii copt la foc domol și sosuri ce mângâie papilele gustative.

Pentru gurmanzi de seamă și mese cu fală

Gust de Poveste

Cu fiecare mușcătură, simți cum te-nvăluie aromele vremurilor bune, păstrate ca la carte, fără niciun compromis din cele moderne. Așa-i când gătești rețete meșteșugite.

Ingrediente curate

Doar cele mai cinstite și curate ingrediente ajung la noi. Le alegem cu luare-aminte, că doar nu-i glumă! Tot ce-i de soi, fără alte adaosuri.

Rețete atent păstrate

Preparăm cu aceeași iscusință, după rețete bine păstrate. În memoria meșteșugarilor noștri, păstrăm tiparul bucătăriilor vremurilor.

Ambalaj cu Ștaif

Nu-i doar o chestiune de gust, ci și de vedere. Ambalăm produsele noastre cu dichis, ca să știe toți că-s de cinste. E o mândrie să fie puse pe orice masă, de la domnească la gospodărească.

Calitate de Neclintit

La noi, calitatea nu-i doar o vorbă goală! Fiecare produs trece prin ochiul aspru al vechilor pricepuți, să fie la înălțime, cum îi șade bine unui produs de-al lui Conu’ Tache.

Savoare de Pomină

Îți lăsăm gustul cu un dor de neuitat și o savoare domnească ce înnobilează orice masă. Cum zice românul, rămâne de povestit la toți prietenii și neamurile!

Sediu social

CASA DE NEGUSTORI COPOU SRL.com. Popricani, jud. Iași

Fabrica de producție

Str. 1 Decembrie 1918, nr. 140, loc. Tecuci, jud. Galaţi